In drie eenvoudige stappen je eerste Resultal onderzoek opzetten — Een simpele handleiding

Resultal
2 min readApr 9, 2020

Je hebt een account aangemaakt en zit klaar om je data te verzamelen, maar waar begin je nu eigenlijk? Het opzetten van je eerste onderzoek kan in eerste instantie wat overweldigend zijn, maar als je structuur van een experiment volgt en onthoudt kun je binnen no-time klaar zijn!

Globaal gezien bevat elk onderzoek in Resultal en WorldBrainWave drie lagen:

  1. Experiment
  2. Taak
  3. Vraag

Als analogie zou je het opzetten van een onderzoek in Resultal kunnen zien als het bouwen van een ladekast. Ten eerste begin je met het frame dat alle elementen van de kast bijeen houdt (Experiment). Vervolgens ga je verder met het bouwen en toevoegen van de verschillende lades (Taken). Ten slotte vul je alle lades met spullen en eigendommen (Vragen). En omdat je niet exact meer weet wat er precies in de lades ligt, vraag je anderen om het je uit te leggen (Proefpersonen). Hoe meer mensen in de ladekast kijken en je uitleggen wat zich erin bevindt, hoe beter beeld je krijgt van je spullen (Data)

Om je te helpen met het bouwen van je ladekast, hebben we drie simpele animaties gemaakt die stap-voor-stap beschrijven hoe je kunt beginnen. Uiteraard begin je eerstmet het frame (Experiment):

Een experiment aanmaken

Vervolgens voeg je de lades toe (Taken):

Een taak aanmaken

Ten slotte vul je de lades met spullen waar je meer over te weten wilt komen (Vragen):

Een vraag aanmaken

Dat was het! Zo zet je in drie eenvoudige stappen een onderzoek op in Resultal. Klaar om aan de slag te gaan? Ga dan naar Resultal om een account aan te maken en direct met je onderzoek te beginnen.

Mocht je vragen of feedback hebben, neem gerust contact op via Twitter of LinkedIn!

--

--